16 март 2009

Атомната мравка е новия Дел Пиеро

В събота вечер гледах един мач, който ми върна радоста от наблюдаването на любимия ми отбор. В събота вечер блесна един нов футболен талант. В събота вечер всички видяха раждането на една нова ера за Ювентус с име "Себастиан Джовинко".

Атомната мравка, както е известен той, заради 162-та си сантиметра височина, бе навсякъде в двубоя с Болоня. Покриваше целия терен, правеше асистенции, вкарваше голове и най-важното донесе острота в играта, с която "Старата госпожа" успя да обърне мача. Джовинко пое целия отбор върху крехките си рамене и то при присъствието на живата легенда и лидер на отбора Алесандро Дел Пиеро. Хлапето е готов да води отбора в следващите няколко години.

Себастиан притежава невероятен талант в иначе дребното си тяло. Роберто Баджо бе определян като "Номер 9,5", защото не попадаше в нито един стереотип. Ситуацията с Джови е същата. Слабостта на Себастиан определно е играта му в защита, която клони към никаква, но до себе си той ще разчита на рендета като Сисоко, Поулсен, Тиаго и най-вече на отдавнашния му приятел от Примаверата на Юве - Клаудио Марчизио.

Появата на дребосъка срещу Челси само за 30 минути се усети, а какво щеше да се случи при положение, че бе пуснат малко по-рано в игра, когато и резултът, и времето бяха на страната на "Бианконерите".

Отборът на Ювентус е застаряващ и треньорът Клаудио Раниери ще има за задача да създаде нов състав, но със същите хъс, воля за победа и ДНК на победители. Джовинко е един от тези около, когото ще се гради отборът.


И за да не бъда голословен, вижте голът му в мача с Болоня:


Харесай страницата ми във Facebook: ТУК


Следвай ме в Twitter: ТУК


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email:

-->