03 март 2016

10 неща, които ще се случат на световното по биатлон

Логото на световното първенство по биатлон в Осло 2016
Осло ще приеме за шести път световното първенство по биатлон. Норвежката столица загуби битката за шампионата през 2015-а срещу Контиолахти. За последно столицата на Норвегия домакинства на първенството през 2000-а, а единственият все още състезаващ се биатлонист от онези времена е легендата Оле Ейнар Бьорндален. Краля на биатлона има намерения да прекрати изключителната си кариера пред краля на Норвегия.

Първенството включва 11 дисциплини, осем индивидуални (спринт, индивидуално, преследване и масов старт при мъжете и жените), две традиционни щафети и смесената, с която на 3-и март се открива форума. Първенството приключва на 13-и март с масовите стартове.


Оле Ейнар Бьорнадален - Краля 
Норвежците разчитат на медали основно при мъжете, където разполагат с великолепната четворка – Бьорндален, Йоханес Тингнес Бьо, Тарей Бьо и Емил Хегле Свендсен. Те обаче ще имат огромна съпротива от супер звездата на спорта Мартен Фуркад, който за пореден сезон показва своето превъзходство над другите. В борбата за медалите ще се намесят още Симон Шемп, Антон Шипулин, Симон Едер и други. Българският национален отбор разполага с намиращите се във великолена форма Красимир Анев и Владимир Илиев, които няма да изненадат с класиране в първите десет.

Оспорваният сезон при жените ще се пренесе и на територията на световното първенство. Норвегия е в криза, но Тирил Екхоф може да спечели медал в по-късите дистанции, докато борбата за златните отличия ще се разпредели между Габриела Соукалова, Доротея Вийрер.Дорен Абер, Макарайнен. Но когато става въпрос за световно първенство винаги оставяме отворена врата за много изненади.

Шампионатът може да наблюдавате в ефира на Евроспорт 1 с коментара на Ива Шкодрева Карагьозова, Асен Спиридонов и Ангел Искрев.

Световното първенство по биатлон може да наблюдавате на живо пряко в ефира на Евроспорт 1 от 03-и до 13-и март. 


А ето и няколко неща, които очаквам да се случат на световното първенство. Естествено с "намигване" и с пожелание за добро настроение. 
Две от най-чаровните биатлонистки в елита
1. Краля ще се срещне с Краля;

2. Габриела Соукалова ще използва поне три комплекта грим до 13-и март;

3. Норвежец ще спечели златен медал;

4. Симон Едер няма да има нито една бавна стрелба;

5. Пресконференциите на Йоханес Тингнес Бьо ще са хиляди пъти по-смешни от "Шоуто на Слави";

6. Поне 50 % от норвежкото население ще се влюби в Доротея Вирер. 

7. Братята Фуркад поне един път ще са наказани да белят картофи с голи ръце; 

8. Южнокорейските биатлонисти ще спечелят Оскар за най-много падания по пистата;

9. В края ще разберем дали ще има 44-годишен биатлонист на Олимпийските игри в Пьончан;

10. България ще има класиране в топ 10 на шампионата.


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email:



Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК