30 декември 2006

2006г. - годината на промeните

През 2006г. доста неща в живота ми се промениха , отидох да уча в София , почнах да живея там и смених клуба ми по ориентиране след 7 сезона в "Младост" - Благоевград от другата година ще се състезавам за "Елит 2000 НСА".Надявам се и аз да съм се променил към по-добро.Сега ще се опитам да се върна назад във времето...

Януари-Февруари
Преди 4x400 Период , през който ме мързеше да тренирам , а и беше доста студено в Благоевград.Въпреки това взех участие в две лекоатлетически прояви - ДП Мъже и ДП Старша.На ДП Мъже бягах щафета 4x400м като заехме едно наистина задоволително 9-то място като аз пробягах 400-те метра за 58'.На старшата се пуснах на 3000м като бягах доста слабичко - 10'21''.


Март
Скучен март месец Март месец започнах да тренирам усърдно и по план , но беше твърде късно.Отложиха маратона , а аз бях много разочарован от това. Нищо не се случи през този месец освен , че бях болен за около 2 седмици точно преди пролетния лагер в Шкорпиловци.



Април
Пролетен лагерПрез Април състезанията започнаха , но преди това отидохме на лагер.Там бяха и В.Търново, от лагера съм доста доволен , защото имахме възможност да пробягаме средната от млад. световно и още мн други инт. маршрути.Следваше маратон , на който едвам завърших - 8ми.На НК"Великден" отново не се представих добре , след това участвах и на първия ден на студентското първенство.

Май Абитуриент
Натовареният май започа с участие в купа "НСА".Взех участие и в контролните за НО в Узана , а на 22 май за първи път се класирах за БПК и на 23 май във Вършец стартирах с трети номер.На 26 май беше и моята абитуриентска нощ , след която веднага заминах за ДП Средна , където нямаше как да бягам добре.На НК"Абритус" завърших -4ти.От Разград заминах за Слънчев бряг , където бях на екскурзия.

ЮниКупа
В началото на месеца беше Купа "България" , която много исках да завърша , защото не го бях правил от 3 години.Е направих го , но начина , по който бях победен от 3 момчета на финален спринт няма да го забравя никога , защото една точка преди края ги водех с около 30 секунди.Взех участие в купа "Рила" , а после отидох да погoстувам при брат ми за около седмица в края на този месец.

Юли
НСО Шумен Месеца на изпитите.Справих се добре , а една моя голяма мечта стана факт Италия взе световнатата титла по футбол.Взех участие в контролните за НСО във Варна и Шумен и се прибрах в Благоевград , за да тренирам до ДП Смолян.


Август На лагер
В началото на Август беше световното по ориентиране , а аз го следях.Дори станах 33 в О-Мениджър.След това отидох на едно състезание във Вършец , където останах 5 на 6 минути от Дизела.В средата на месеца се качихме на лагер отново на Каратепе , това беше може би най-хубавия лагер с клуба ми досега, който се оказа и последен.
Септември
НК В началото на месеца беше и ДП Младежи в Смолян най-важното за мен състезание за годината.На спринта бягах почти безгрешно , но въпреки това останах едва 7ми , на дългата се губих доста и заех 10-та позиция.На щафетите аз бях този , който провали нещата , за което още ме е яд.В средата на месеца се преместих да живея в Студентски град , а в края на месеца беше НК"Сърнена гора" и ДП "Нощно" - като съм 6-ти на ДП


Октомври
ДП
На 1ви Октомври се закриваше БПК и аз успях да взема участие за втори път в това престижно състезание.На 15 октомври беше и ДП за лекоатлетически маратон , бягах късата дистанция и завърших девети , дори ме наградиха.Дойде време и за последната НК "Осогово".Там завърших с 2-ро време в отсъствието на 2,3 от добрите състезатели в моята възраст

Ноември-Декември
В края на годината оставаха само стартовете за студентския шампионат.Тренирах наистина здраво за него , но успях да заема 7мо място като съм на около 2 минути от третия.Преди това беше и рождения и имен ден , на който се радвам , че присъстваха доста ориентировачи.През Декември нещо ми стана и спрях да тренирам , както през Ноември.Имах няколко добри преживявания през месеца , но за тях ...