02 юли 2007

ДП Дълга = О-Survivor

V такива скали се проведе ДП Дълга Държавното първенство 'Дълга Дистанция' се проведе в гр.Белоградчик известен с Белоградчишките скали, наистина огромни масиви, големи скали, част от които се включваха и в картата.Технически ръководител беше Георги Карталов и всички очаквахме много технични и тежки маршрути.Така и беше.Маршрут с дължина 8500м, неизвестно сборно изкачване и жега предвещаваха за труден ден за мен и всички останали състезатели.
Тръгвах за първа уверен, но въпреки това сгреших около 30'' секунди за точката, по време на атаката ми за трета точка настигнах Иван Кутуев, с което и започна голямото приключение по маршрута.Едвам намерихме четвърта, а за пета обърнах посоката и се усетих малко преди да излеза от картата.Не можех да намеря и шеста, беше в един проход 50 на 50, седма също, осма и нея, девета .... За 10-та беше първата точка, на която двамата не загубихме време последваха няколко добри отсечки и седейки и мислейки вариант за дългата 13-14 видях, че левият ми шпайк е скъсан, но все още можех да движа с него.Намирайки 19-та, за която всички мъже твърдяха, че е грешна, усетих как шпайка ми се е разкасал изцяло.Метнах го и продължих бос, по чорап де,(В стил П.Доганов), но не можех да тичам, защото терена беше доста каменист и ме болеше, така че продължих на ходене и завърших маршрута.
Няма да забравя думите на Иван, когато отивахме за 17-та, това не е ДП Дълга, това е Сървайвър... ние с него бяхме последните оцелели ... хаха...
Следва лято, почивка, курсове (Равда и Мальовица), може би участие на Тара Оупън в Сърбия и време за Купа България.

Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email:

4 comments:

Емилиян Онуфриев каза...

Бате, това в Белоградчик е било мани бегай бре

Анонимен каза...

Сборното за М-20 е около 550-600м по вариант !!!

Анонимен каза...

a da ne govorim 4e sbornoto za M21 e okolo 1000m !!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Da ne beshe priqtno pravi ste