14 септември 2007

5(+1) поредни дни ориентиране...

Рано сутринта на 3 септември вече бях на мястото на събитието, а именно база ‘Чавдар’, която се намираше на около 2км от центъра на гр.Обзор, така че решихме да се настаним в центъра.

Времето беше малко студено за началото на Септември, но въпреки това една групичка отидохме на плаж, а след него аз и Пешо Доганов разтичахме.На следващия ден започваха и стартовете с първи ден от Купа ‘Бегун’


04.09. Купа ‘Бегун’ - 1ден

Карта ‘Старо Оряхово’, район подобен на тези в Шкорпиловци, висока скорост и голяма видимост.За втора точка от маршрута избих доста в дясно и добре, че 11 точка беше близо и не загубих много време, когато бях на 50 метра от точката, видях как тръгващият 2 минути преди мен Илиян Тончев излиза от нея.Виждах го за следващите 2 точки, но за пета загубих време и изостанах.На осма точка обаче Илиян ме настигна и така избягахме заедно маршрута с още доста грешки.
Дадох първо време в м20, втори остана Иван Иванов, а трети Емил Йосифов.

Карта: Купа 'Бегун' 1 ден

Последва още един плаж и разходки около гр.Обзор.


05.09. Купа ‘Бегун’ – 2ден или по-скоро ‘Вирусът’ 

Събудих се в 6:00 от ужасни болки в корема, не знаех къде се намирам, залитах едвам отидох до тоалетната.Положението изобщо не ми хареса.Това нещо се повтори 4 пъти само за 1 час.Бях твърде зле, за да стартирам, лежах в колата и незнаех какво се случва с тялото ми.Спах около 1ч и се опитах да стартирам... Останах си само с опита.След трета точка буквално се чудех какво правя и защо съм там.Едвам се прибрах до финала и отново легнах да спя.

Карта: Купа 'Бегун' 2 ден

Последва един ужасен ден прекаран в пиене на дузина хапчета, лежане, болки в корема и главата, и надежда, че ще се оправя още утре, когато беше старта на ДП Спринт и 4 кръг на БПК.


06.09. ДП Спринт и IV кръг от БПК.

Друго беше да се събудиш и да се чувстваш изпълнен с енергия.Беше повече от хубаво.

Стартирах със седми номер и този път.По време на разгрявката се чувствах много лек, явно болеста се беше погрижила, но пък нямах никаква сила в себе си.Опитах се да се концентрирам, все пак старта беше и Държавно Първенство за моята група.

Стартирах и последва едно нещо, което мога да нарека ‘да бягаш в море от хора’, времето беше лошо за плаж и всички туристи бяха излезли на разходка в стария Несебър, трябваше да се буташ в разни хора, а те пожелаваха приятен ден на теб и семейството ти ;)

Нямах никаква сила в себе си, както вече споменах, но това не означаваше, че трябва да направя две ужасно глупави грешки, за трета и пета, които ми костваха повече от 1’40’’.

Финиширах с 14 време и взех още две точки за генералното класиране в БПК.Останах и на 6-то място за ДП Спринт в м20.‘Доволен’ като се има в предвид какво преживях вчера, това си повтарях...

Карта: ДП Спринт и IV кръг от БПК


07.09. 1 ден от Купа ‘България’

Карта ‘Баня-изток’, много малки дерета и гъста гора.Стартирах около последните в стартовия списък.Като видях първа и за момент не си помислих да я бягам направо и без проблеми я намерих, така и втора.Не така беше положението с трета направих паралелна грешка и докато се усетя бяха минали 3 минути.

Настигнат бях от Илиян Тончев бягахме заедно до 10 точка, където аз изостанах но на 12 пак бяхме заедно, за 13 пак не го виждах, но когато излизах от точката го видях да се задава от другата страна.Настигна ме и пак ми избяга за 16 точка, а аз пък от моя страна го доближих отново за 18.Последва една ключова и доста ‘рискова’ точка и финал.

Пето време за деня с 44’10’’.Първи стана Петър Доганов.

Карта: 1 ден от Купа ‘България’


08.09. 2 ден от Купа ‘България’

Карта ‘Попович’, висока скорост и добра видимост.Чувствах се несигурен още от началото.Направих грешка още за втора, но това което последва за пета ме отчая, добре че поне не ме отказа  . Направих изключително тъпа паралелна грешка, за момент съм се разсеял и „Всичко свърши”.

Въпреки това продължих в добра скорост, но пак си правех глупави грешки.Когато дупчех 14 видях как стартиращия 10 минути !!! зад мен Иван Иванов излиза от 15.Опитах се да го настигна, но не можах.

Финиширах с осмо време за деня, а победител стана Иван Сираков.

Карта: 2 ден от Купа ‘България’


09.09 3 ден от Купа ‘България’.

Карта ‘Баня’, нямаше нищо общо с бяганията до сега, много тежък терен и добър маршрут, който те кара да мислиш постоянно.

Положението при мен беше такова, че се надявах да запазя стартовата си позиция, която беше 6-та.Пред мен беше Иван Иванов на точно 7 минути и за миг не съм си помислял да го гоня.Зад мен положението беше друго на над 3’30’’ беше Александър Димитров, а на повече от осем минути Тони Льонков.

Като видях старт-първа ми стана ясно – ще бъде тежко.Намерих без проблем първа, колкото и тежко да ми беше.Последваха няколко добри отсечки, а за пета не успях да изпълня варианта си, но пак се получи добре.Наближавайки осма точка видях Иван Иванов да катери дерето и като се обърна и ме видя, направи отсечка срещу склон.Аз си продължих спокойно и още за девета бях преди него.Последваха няколко точки, на които водех аз.През цялата 11-12 гледах само следващата отсечка, която беше около 2км по правата.Иван Иванов определено се опитваше да играе игри като постоянно изоставаше, а на мен това не ми хареса дали си пети или шести няма особено значение.Затова го оставих и продължих...

Загубих няколко минути от глупост по време на изпълнението на варианта ми за 13... Последваха отново няколко добри отсечки.За 20 дори не съм видял варианта от ляво и бягах направо.Там отново видях Иван този път той излизаше от 20.Загубих 1 минута за следващата точка и всичко беше ясно оставах 6-ти.За да бъде всичко, както трябва загубих време и за предпоследна.

Финиширайки Тоци каза, че заемам пета позиция в м20... кой се е декласирал? ... Илиян е бил ухапан от стършел и така наистина заех пета позиция в групата, която някой от хората определиха като най-силна заедно с тази в м21Е.

Много хора се оплакваха от това, че маршрутите били тежки.Е аз бих казал, че маршрутите се правят за трениращите или по-скоро маршрута се прави за победителя.На мен лично ми хареса, да беше тежко, но това е ориентирането.

Карта: 3 ден от Купа ‘България’


Прибирането...

Прибрах се заедно с Борислав Капсъзов и Херо и явно пак трябваше да се загубим, но там виновен беше GPS-a не ние ;)

Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email: