16 октомври 2007

Отново късата дистанция на ЛА Маратон

Участието ми на тазгодишния лекоатлетически маратон не беше сигурно до последния момент.Повод за това беше четиридневният ми престой в х. Вихрен и Пирин планина.Два похода като само един от тях стойностен - този до вр. Вихрен.Мизерията в хижата беше огромна, но компанията - приятна.

Аз, Петър Доганов и Емил Йосифов изявихме желание да участваме на маратона, но трябваше сами да намерим превоз до Банско. Участникът на две поредни, зимни Олимпийски игри, Иван Баряков, ни помогна да слезем навреме и да хванем спокойно автобус до София и късно вечерта вече бях там.

Рано сутринта в неделя студът в столицата беше непоносим, но все пак се търпеше.До последния момент исках да бягам на по-дългата дистанция, а именно 16,8км.Болките в краката и задните части, обаче бяха причината отново да избера по-късата дистанция - 8,4км.Разгрях добре и превъзмогнах студа.Стартирах прекалено бързо за моите възможности и се движех с челната група в първите два километра, но постепенно изостанах.Финиширах с 1'13'' по-добро време от предходната година, което отчитам като прогрес като се има предвид и това, че слизах от висока надморска височина и имах някой болежки ;) .

Ориентировачите се представихме достойно и тази година.Браво на Иван Сираков за 5-то място на 16,8км. и на единствения завършил ориентировач на 42.195км. - Тони Льонков.Другите ориентировачи също се представиха прилично.

Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email: