24 март 2008

В Горна, Търново и Шумен през уикенда...

След дълго колебание дали да пробягам 5000м на писта заедно с хората, които ще се борят за мъжкия национален отбор на България тази година, реших да бягам на двете състезания, които щяха да се проведат успоредно с контролните на НО в София- събота в Търново, а неделя в Шумен.Редицата от контузии беше и главната причина да взема това решение.

21.03. Горна Оряховица
Проведох тренировката си (ако пет, мъчително избягани километра могат да се броят за тренировка) в София, а ахилесите ми бяха ужасно възпалени, просто ме болеше, докато тичам.

Пристигнах в Горна Оряховица и отседнах при Наско Бояров, при който щях да съм и през целия уикенд.Вечерта излезохме на по кафе с местните лекоатлети и спокойно си легнахме, за да почиваме за последвалия старт в Търново.

22.03. Купа "С карта из Търновград" - Велико Търново

След стабилна доза Nimesill, болките в ахилесите ми не бяха толкова осезателни, но все пак разгрях добре, за да мога да ги усетя в работна среда.Бях гледал картата преди да замина.Ясно ми беше, че няма да е лесно.Картата, която ни предоставиха организаторите обаче беше изключително сложна за четене, отдавна не бях бягал на толкова трудна за работа карта.Тя беше принтирана на 50% (предполагам) и беше доста бледа.Това заедно с изобилието на дребни детайли ме затрудни достатъчно много.

Направих няколко груби грешки породени от не-моженето да чета добре картата, липсата на концентрация и на това, че болката в мен надделя и ахилесите ме оставиха на 9-та точка.

Останах втори на точно една минута от Илдар Михнев ("Север" Плевен) и на 25'' пред Калин Пенчев ("Brown Team" В.Търново).

Карта: Купа "С карта из Търновград" (снимка от фотоапарат)</А>

23.03. Купа "Първа пролет" - Шумен
Първото ми влизане в истински район за ориентиране през този сезон.

Стартирах в доста бавно темпо, но постепено увеличавах, а ориентирането ми вървеше, просто се наслаждавах на бягането в гора с карта, докато не направих една изключително глупава грешка за 12-та точка, която още не мога да си обесня.

Финиширах с 4-то време на 6'' от Ивайло Иванов ("Вариант 5" Търговище) и на 7'' от Владимир Атанасов ("Aкадемик" Варна), а победител за деня стана Милко Сакаров.

Карта: Купа "Първа пролет

Галерия от състезанията

Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email: