29 април 2008

I кръг от БПК и НК "Великден"

26.04 I кръг от БПК, град Търговище

Дебютът на новия формат се състоя в град Търговище. Един от двата града, които са били домакини и през четирите сезона на БПК у нас. Този път районът не беше нов, а именно "Могилата".

Бях поставен в червената група, но бях в началото и. Пред мен беше Калин Пенчев("Браун тим", В.Търново). Преди да стартирам определено не се чувствах добре, но се опитвах да отклоня мислите си и да съм максимално концентриран.

В началото не бях особено сигурен в себе си и това доведе до няколко загубени секунди, но навлизайки в маршрута се поуспокоих.Още за 7-ма точка виждах стартиралия пред мен Калин Пенчев, а за 10-та вече бях пред него. Няколко ненужни спирания, породени от несигурност и се озовах на две точки преди финала, където от ст.ас. Тодор Педев чух, че съм водач до радиоконтролата. До финала дадох всичко от себе си, което не беше много.

Направих едно добро бягане, но все пак имам някои грешки, които можеше и да избегна.Завърших 7-ми с равно време на това дадено от съотборника ми Петър Доганов - 14'31''. Победител при мъжете е Ionut Zinca("Craiova", Romania) - 12'12'', втори се нареди Николай Димитров - Коко("Браун тим", В.Търново) - 13'35'', а трети Ивайло Петров("Вариант 5", Търговище) - 13'38''.

27.04. Средна дистанция - Баячево

Ужасно, дъждовно и студено време ни очакваше за средната дистанция, която се проведе в околностите на с. Баячево.Трябваше да стартирам предпоследен от всички възрастови групи.Изчаках си чакането и започнах да загрявам.

Районът беше равнинен, което го правеше изклю
чително бърз.Лошите ми спомени от двата близки по същност райoни от миналата година(2 ден на Купа "България" и Дългач) бяха доста ясни в съзнанието ми. И този път направих изключително слаб старт на такъв тип терен, което е повече от незадоволително.Успокоявах се, че стартът не беше важен, но все пак през остатъка от деня бях "гузен".

28.04.НК "Великден", WRE - дълга дистанция

Времето и през този ден не беше със състезателите.Отново дъжд, но този път още по-студено, а в гората ни очакваха - 9,6км с 420 сборно изкачване, мокра почва и кални пътища.

В началото на маршрута не бях особено сигурен и направих доста глупави грешки.След това стабилизирах ориентирането си, но отново в края на маршрута допуснах няколко грешки.Факт е обаче, че в моментите, когато трябваше да бягам срещу склон - нямах сили.Няколко от най-важните отсечки в маршрута си позволих да 'изходя'.

Финиширах с 14-то време - 86'44'', а победител за деня отново беше Ionut Zinca("Craiova", Romania)- 67'57".

Имам малък проблем със сканирането на картите, който се надявам да оправя скоро.Все пак можете да видите вариантите ми в BGOFRouteGadget


Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email: