31 януари 2009

Твърде добър за резерва

До кога Винченцо Якуинта ще издържи да бъде 4-ти избор в отбора на Юве, че даже и пети, ако се брои присъствието на младата надежда на отбора Себастиан Джовинко?

Якуинта бе първото голямо име, което "Старата госпожа" закупи след връщането си от Серия Б, сякаш, за да покаже на опонентите си, че не са загубили амбиции да се борят за Скудетото. Бившият голмайстор на Удинезе и Световен шампион със Скуадра адзура отговори на очакванията за радост на тифозите. Какво се случи след това обаче, Алекс Дел Пиеро и Трезеге изглеждаха като несменяем тандем на върха на атаката, още повече, че италианецът изживява втора младост. Винченцо можеше да разчита само на минорни влизания като смяна на някой от двамата. Все пак той успя да вкара 8 гола в първия си сезон за Юве, което идва да покаже колко добър играч е.

Положението му стана още по-сложно след като ръководството привлече бразилското острие Амаури Карвальо за 22 млн. евро от Палермо. Нападателят се вписа изключително добре в състава, а отсъствието на Трезеге почти не се усети. Дел Пиеро продължава да е като виното - колкото по-стар, толкова по-добър, а Раниери се опитва да наложи Джовинко в състава, което за Якуинта означава само едно - твърда резерва.

Винченцо Якуинта все пак доказа колко търпелив е, тъй като нито за миг не се е оплакал от статута си на резерва, въпреки неоспоримите му качества на стрелец. Дните му в Ювентус изглеждат преброени, тъй като той може да разчита на титулярно място във всеки друг клуб в Сериа А.

Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email: