18 февруари 2009

Фестивална убива надежди

Господа управници, до кога зала Фестивална ще убива лекоатлетическите ни надежди, които и без това стават все по-малко и по-малко? Нормално ли е единствената ни зала за лека атлетика да е с последен ремонт, датиращ от времето на Бийтълс? Не е ли обидно, звезди от световна класа като Ивет Лалова, Инна Евтимова, Георги Иванов и Момчил Караилиев да излагат здравето и кариерата си на риск всеки път, в който решат да вземат участие на българска земя?

Всички тези въпроси са породени от случилото се след Държавното първенство по лека атлетика провело се на 14-15 Февруари точно в зала Фестивална. Двама от най-добрите ни атлети се контузиха дългосрочно - Ивет Лалова за 2 месеца, а Георги Иванов - неопределено време. Така и двама пропускат Европейското първенство в Торино през март.

Присъствах на това злополучно състезание и видях контузията на Ивет, говорих и с треньорът и Константин Миланов, който призна пред мен, че е сгрешил с решението си Ивет Лалова да бяга на първенството.
Темперетурата в залата бе не повече от 10 градуса по Целзий, а настилката съвсем спокойно мога да я сравня с асфалт. В друг разговор, Добри Карамаринов каза:

"Нито една федерация по лека атлетика в света не може да построи сама зала, държавата трябва да реши този проблем. Ние плащаме 200 000лв. на сезон, за да използваме зала Фестивална, а получава много ниско качество"

До кога, господа управници ще приютявате "Царицата на спорта" в кочина ?

Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email: