13 април 2009

10 години от ...

На 11 април се навършиха 10 години от нещо, което е правено само от един не-испански футболист и то от българин. Да вкараш хеттрик на Реал Мадрид е нещо велико, точно като да вкараш 3 гола срещу Левски на Герена. Не-испанският футболист направил това сега е треньор на водача във временното класиране на нашата "А" Група - ЦСКА.

Става въпрос за Любо Пенев, който отпразнува десетгодишнината от това събитие с много трудна победа над Миньор в Перник. Хулен, критикуван и съден веднага след като застана начело на ЦСКА, Чичовото изненада всички. Сред изненаданите съм и аз.

Не съм очаквал такава интелигентност от Любо Пенев, който явно е и изключителен мотиватор, а и знае с какви хора да се обгради около себе си- Хесус Паредес като кондиционен треньор и Димитър Димитров - Каубоя като административен директор. Все хора, които си разбират от работа и това даде резултат - 6 от 6. Отличен шест за Супер Любо, който като футболист не ми беше сред любимците, но като треньор започва да ми харесва.

Пенев много добре знае как да работи. Дългите години прекарани в Испания са го възпитали професионално, защото той не дава интервюта, а само официални пресконференции, които са и доста кратки. Дава право само на точно определени футболисти да се срещат с журналистите, а както знаете от неудобните въпроси идват и интригите.

Май, Любо не е като Кокала, въпреки че преди началото на втория полусезон се твърдеше, че двата "гранда" в БГ футбола са водени от меко казано неинтелигентни треньори. За сега само Велев оправда очакванията.

Ето и трите гола на Любо срещу Реал Мадрид с екипа на Селта:



Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email: