01 юни 2009

Неочакваното се случи

Рафаел Надал да загуби на клей корт до преди две седмици беше, нещо което звучеше невъзможно. Според повечето специалисти, не се беше родил тенисиста с качествата нужни, за да детронира световният номер едно на любимата му настилка.

Четиринадесет дни по-късно Рафа вече има две загуби на клей, което не се е случвало никога в рамките на един сезон. Тронът му като най-добрия тенис-играч изглежда застрашен и то сериозно. Първият пирон в ковчега му бе забит от основния му конкурент в съвременния тенис - Роджър Федерер. Швейцарецът неочаквано победи Надал във финала на турнир от сериите "Мастърс" в Мадрид с 3:1 сета. Каха Махика бе арена на първата загуба на Надал на клей в Испания и то от Федерер.

Това явно сломи испанеца само седмица преди Ролан Гарос. Турнирът, на който той властваше в продължение на години. Четири последователни титли, а Рафа не познаваше вкуса на загубата. Надал стартира във втория турнир от Големия шлем - подобаващо с очаквани победи без да бъде затруднен

Докато не се срещна с Робин Сьодерлинг (31-ви в световната ранглиста на АТП), който не е познат като добър играч на клей, но на корта в този мач той нямаше за съперник Надал, или поне не Надал, който всички любители на тениса сме свикнали да виждаме, както той сам каза:

"Не показах моя тенис. Играх много слабо. Не знам на какво се дължи. Роби не ме изненада с нищо

Така Надал е детрониран, а Ролан Гарос очаква новия си принц.


Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email: