26 юни 2009

Австралийски футбол

През последните 3-4 дни заради стечение на обстоятелствата съм "принуден" да се запозная с правилата, играчите и всичко около тази непозната в България игра, която в Австралия е национален спорт, като примерно борбата при нас.

Първите 2-3 часа, в които се опитах да "задълбая" в света на Aussie football-а, както още е известен този спорт, бяха изключително трудни. Чувствах се объркан, не знаех откъде да започна, защото правилата ми се сториха доста трудни. Тук е мястото да благодаря на двама добри помощника - www.Wikipedia.org и www.isohunt.com . Първият ми помогна да науча правилата за много кратко време, а от вторият успях да изтегля няколко ПЪЛНИ мача от Aвстралийската футболна лига, с помощта, на които да видя правилата нагледно.

Австралиският футбол не е чак толкова объркващ и наистина може да грабне за кратко време, човек като мен, който се интересува почти от всички спортове. Хибрид между ръгби, баскетбол, футбол и дори.... крикет. Как ви се струва? Объркващо? Не не е!!! Австралиският футбол има своите достойнства и те са много.

По неведоми пътища достигнах до едно видео от 1970 година, действието е от Grand Final-а ( нещо като Superbowl-a в NFL), когато Алекс Джесиленко прави едно хващане, което след години е избрано за " Mark of the century".

Ето ретро кадрите от хвата на Джесиленко:



Една реклама на Тойота, която имитира точно тази маркирана ситуация или specky( от spectacular) на Алекс Джесиленко:



Харесай страницата ми във Facebook: ТУК


Следвай ме в Twitter: ТУК


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email:

-->

1 comments:

Анонимен каза...

https://www.facebook.com/pages/Aufutbolallebg/486909471389450