11 ноември 2009

Братя Рууту vs. Дарси Тъкър

Новината за сбиване в хокея на лед, не е новина сама по себе си, но когато става въпрос за рецидив на едно семейство към точно определен състезател, нещата стават интересни.

Изминали са 5'26 от втория период на двубоя от NHL между Каролина и Колорадо, когато играчът на домакините Дарси Тъкър е премазан от нападателя на гостите - Туомо Рууту. Финладецът буквално помита Тъкър, който е изнесен на носилка, а след инцидентът на леда личи огромно петно кръв.

Американецът е в безсъзнание, няма никакъв знак за живот, докторите действат своевременно и Тъкър се връща отново сред живите. Всичко това се случва на 23.10. 2009г., а Рууту е наказан......... за 3 мача лишаване от право да упражнява професията си.

Ситуацията е толкова характерна за хокея на лед, че дори се замислям дали състезателитe нямат такива клаузи в договорите си, но..... преди "но"- то вижте видео от онзи мач:




Но ето какво се случва година и половина по-рано...



В крайна сметка победа с 33:19 за по-големия брат на Туомо Рууту - Ярко. Дарси Тъкър отново отнася боя от финландското семейство, но този път от по-известния в това отношение брат-рецидивист, но не тово е най-голямата 'изцепка' на Ярко...

Спомнете си как за малко не уби Яромир Ягър на Олимпиадата в Торино:



... и за финал малко статистика:

За седем години като професионалист Туомо Рууто има 400 минути наказание, докато брат му e достигнал до фамозните 1000 минути за 9 сезона в NHL.

Семейна идеология, факт, подкрепен и от статистиката.

Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email: