17 февруари 2010

Игри по канадски

Олимпийските игри във Ванкувър навлизат в своя пети състезателен ден, а България изгуби основния си кандидат за медал - Александра Жекова. Младата сноубордистка се превърна от фаворит за подиум в тежко контузен състезател за отрицателно време.

Квалификациите в сноуборда при жените приличаха на всичко друго, но не и не спортна дисциплина. Нямах никакво усещане, че гледам Олимпийски игри, а по-скоро гротесен опит на организаторите да се покажат пред света. Факт е, че жените се спускаха по абсолютно същото трасе, на което мъжете изпитваха сериозни трудности ден по-рано. Толкова много падащи, незавършващи и отказващи се състезатели на Олимпийски игри, едва ли е имало. И тук дори не споменавам атмосферните условия, които не зависят от организаторите, но проектирането на пистата е тяхна работа, а тя не бе по възможностите на момичетата в сноуборда. Вчерашното състезание по никакъв начин не помага на този спорт, напротив, пречи му. А Сани Жекова е потрошена и най-малкото зло е, че за нея Игрите приключиха.

Недосмислиците на канадците започнаха още преди началото на Олимийските игри. Трябваше ли да загине човек, за да се вземат предпазни мерки около убийствено бързия улей?

Като малки недоразумения изглеждат ситуациите от вчера с биатлона, когато и в двете преследвания атлети не стартираха в своето време. Спомняте ли си какво стана в овала Ричмънд ден по-рано?

Много случаи, които са достойни за тежкото определение "издънка", а до краят на Игрите остават дванадесет дни...

Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email: