06 февруари 2010

Bowling - новата ми страст

Краят на 2009г. ми предложи много изненади, между които и възможност да коментирам боулинг. Получи се малко случайно, тъй като никой от редакцията не искаше и да си помисли за такова нещо. Аз съм човек на предизвикателствата и нямах нищо против. Започна се със силния международен турнир "Sofia International Open", а оттогава съм коментирал и 3 кръга от Републиканското първенство.

Спортът-боулинг тепърва прохожда в България, но имаме някои много качествени състезатели, а родната федерация работи много целенасочено за популяризирането му в странaта.

Оттогава боулинга ме грабна и не пропускам турнир от PBA сериите, когато мога ги гледам по Евроспорт 2, но в повечето случаи ги намирам в извора на клипове в интернет - youtube. Американците определено знаят как да направят от една игра - спорт, от който може да се печели солидно количество пари. Почти всеки финал от сериите се предава на живо по ЕSPN или ESPN2. Такъв беше случаят и преди 2 седмици, когато станахме свидетели на първата жена, която спечели турнир от PBA тура - Кели Кюлик.

Родената в Ню Джърси Кюлик завърши втора след квалификационните игри. Тя успя да отстрани най-добрия европеец в тура Мика Койвуниеми, а на финала се изправи срещу легендата Крис Барнс. Финалният двубой ще бъде запомнен с 10-те страйка на Кюлик, с които тя отказа Барнс, който има 12 титли от Тура. Срещата завърши при смазващо предимство за по-слабия пол 265 срещу 195 за Барнс.

Женската еманципация набира огромна скорост... трябва да се замислим...

Предлагавам ви да изгледате последните моменти от финала:




Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email: