08 февруари 2010

XLIV

Четири дни преди Зимните олимпийски игри във Ванкувър, друго мегасъбитие, провеждащо се в Северна Америка, вече е в историята.

Става въпрос за истерията наречена Супербоул 44. Тя приключи с изненадваща победа на Ню Орлийнз над фаворита Индианаполис Колтс с 31-17. Битката между двата куотърбека Дрю Брийс (Ню Орлийнз) и легендата Пейтън Менинг (Колтс) бе спечелена от първия. Куотърбекът на Орлийнс грабна отличието MVP на мача.

Двубоят се игра в Маями, Флорида, а датата 07.02 направи Супербоул 44 най-късният в историята на великите мачове. Футболистите на Ню Орлийнс завоюваха своята първа титла и то в първото им появяване в легендарния финал на сезона в NFL.

CBS, една от четирите националини телевизии в САЩ, предава за 17-ти път Супербоул и за поредна година реализира огромен рейтинг. Цената на рекламен спот с дължина 30 секунди беше на стойност, не по-малко не повече, от 2,8млн долара. Борбата между компаниите, които искат да присъстват в рекламния блок, винаги е силно ожесточена, а всеки клип е все по-забавен, по-качествен и дори скандален, за да направи впечатление. И тази година не бе по-различно.

Вижте Top Ten на рекламите излъчени по време на Супербоул XLIV:



10. Автореклама на NFL
9.
Рекламен спот на американския еквивалент на jobs.bg - monster.com. Сайтът е създаден през 1999г, а в момента е сред 20-те най-посещавани в САЩ
8. Уникална реклама на Hyundai с участието на живата легенда и куотърбек на Минесота - Brett Favre.

7. Дискриминиционен, но забавен, рекламен клип на най-известната американска бира Budweiser, която за съжаление няма нищо общо с нормална бира.

6.
Oще една забавна реклама на website и отново нещо като jobs.bg

5. Трогателен видеоклип и отново Budweiser са в играта.

4. Няма да пропуснем Coca Cola и световната финансова криза...

3.
Doritos винаги гениални в своите реклами.

2.
Google влизат в тройката с невероятен спот
1. You are not you when you are hungry. Една легенда печели класацията

Любимата ми реклама на всички времена е спота на BudLight ( най-отвратителното нещо, което претендира да нарича себе си бира) от Superbowl XLIII



Ако има нещо, в което САЩ, е номер едно това е така entertainment-a

Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email: