10 март 2010

История за един отговор

Димитър Бербатов проговори или по-скоро прописа, за да отговори на всички, които изгарят от желание да го критикуват. Тези, които очакват поредния двубой на Манчестър Юнайтед, за да станат свиделите на негова издънка, след което да стоварят цялата сила на изнемощелите си журналистически пера върху най-добрия български футболист. Благоевградчанинът даде своя отговор по възможно най-интелигентния и стойностен начин - чрез блога на своята официална интернет страница.

Българинът има особеното качество да отрича успеха на другите. Въпрос на манталитет ще кажете. И ще сте прави. Никога няма да се избавим от този бич, а онзи виц за ада и казана ще остане винаги така болезнено смешен, но правилен.

Димитър Бербатов е искрицата надежда в бедстващия ни спорт. Помислете за момент, българин играе с номер 9 в Манчестър Юнайтед и същевременно е най-скъпият футболист на клуба. Точно два повода за радост и възхищение към личността Димитър Бербатов. Не, не и в България. Бербатов е разкъсван на парчета в Англия, но минат ли ден-два и отново е провъзгласяван за „Бог с топка в крака”.

Защо в България най-мразеният футболист е именно той? Защото е успял. България не харесва такива хора. Да, Бербатов играе лениво, но той не може да бяга като обезумял по терена, както Рууни. Това не е неговата игра, но с топката сътворява магия, за която другите футболисти са слепи. Слепи за нея са и много от българските журналисти, които не спиратда го отписват за футбола и в частност „червените дяволи”. За тях скандалът е самоцел, а търсенето на истината само параван.

Играта на Димитър Бербатов в Юнайтед е противоречива, но напрежението е жестоко. Дали ще се справи с него предстои да разберем, а дотогова - винаги ще си спомням един мой приятел англичанин, фен на Манчестър, който през лятото на 2008 година ме почерпи с бира за новото попълнение на любимия му отбор... Димитър Бербатов.

Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email:



Димитър Бербатов: Haters"
Димитър Бербатов: БГ Футболист

1 comments:

Бай Иван каза...

2 грешки:)
1. В Англия постоянно си го разкъсват и едва ли някой го мисли за "Бог" при положение че е направил 5-6 кадърни неща в около 50 мача.
2. Никой не го мрази защото е успял. Ако въобще някой го мрази (по-скоро му се присмива) е защото е очевидно надценен.
В Ман Юнайтед винаги е имало големи очаквания и винаги ще има. Много по-тежък беше случая с Жорди Кройф и дори и Верон (който за разлика от Бербатов и Кройф, направи поне един много добър сезон) Но Кройф не беше толкова скъп, а Верон - доста по-полезен.
Затова Бербатчето ще го отнесе...а човека на който трябва да се присмиваме, реално погледнато е Лилавия Нос, защото "не е луд този който яде баницата, а този който му я дава"