19 април 2014

Футбол по Великден

Мелбърн все още се наслаждава на страхотната си победа срещу Карлтън, но треньорът Пол Руус е наясно, че бързо трябва да промени настроението на своите футболити, за да повторят подвига си срещу супер тима на Голд Коуст. "Демоните" пресираха много силно "нейви" и това беше ключово за успеха. Дали това ще се повтори зависи и от съперника, който е подговен тактически съвършено.
Сънс се сблъска с товарния влак, наречен "Хоуторн" миналата седмица, но това беше единственият мач, в който те показаха слабост. Мачът на стадион "Мелбърн Крикет Граунд" е задължителен за печелене и за двата отбора, а на Великден се случват чудеса.
Слабостта на Мелбърн се крие във влизанията в 50 метровата зона. Те са 17-и в този показател със само 41,5 средно на мач, Голд се намира на осма позиция в този елемент с 51, 5. Звездата на спорта Гари Аблет има великолепен рекорд срещу Мелбърн - 15 победи от 19 двубоя, включително 21 гола и 9 вота за наградата "Браунлоу". Очаква се отново легендарния футболисти да бъде барометър.
Най-голямият проблем на Голд Коуст е в марковете в 50 метровата зона, докато Мелбърн има предимство в това отношение. Единствената победа на Голд в "дома на футбола" - Мелбърн и тя беше срещу демоните миналия сезон.
Голямата битка на терена ще бъде между звездата на Мелбърн Нейтън Джоунс и легендата на футбола Гари Аблет. Там ще бъде решена и победата.
Къде и кога: стадион "Мелбърн Крикет Граунд" на 20 април от 08:20 пряко по Евроспорт 2

Харесай страницата ми във Facebook: ТУК


Следвай ме в Twitter: ТУК

Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email: