25 април 2014

Специалният уикенд

Самочувствието на Карлтън ще бъде високо след първата победа миналия кръг. Специалният кръг, посветен на загиналите през Първата световна война редници от Австралия и Нова Зеландия (ANZAC Day), винаги  е предоставял големи битки за „нейви“. Този път мачът ще бъде срещу Уеск Коуст.

Победата миналата седмица дойде със солена сметка. Карлтън ще търси замесници на контузеното трио Крис Джъд, Ед Кърноу и Том Бел. „Орлите“ загубиха две поредни срещи и пътуват на изток отчаяни за победа, за да останат близо до големите отбори.
                                                             
Нападатели на Ийгълс Джош Кенеди и Джак Дарлинг имат височината и силата да притеснят защитата на „блус“, но дуелът между ръкмена на Карлтън Робърт Уорнък и  дуото Ник Нейтнуи и Дийн Кокс ще бъде от критична важност за развитието на мача.

Само Ричмънд има повече свободни удари от „нейви“ този сезон. Карлтън е с 19,2 средно на двубой, докато Ийгълс са само с 16 и са девети в това отношение на играта. „Сините“ регистрираха най-голямата си победа срещу „орлите“ през 2001-а година, когато разликата е цели 119 точки. Уест Коуст си го върна две години по-късно, печелейки със 116 точки на стадион „Субиако Овал“.

Въпреки че са един от „най-високите“ отбори в Лигата, „орлите“ страдат с маркове в 50-метровата зона . Те имат само осем на мач, което е основната задача пред треньорското ръководство на тима.

Стадион „Етихад“ донесе две победи в три мача за Карлтън срещу „орлите“. Двата отбора имат 15 срещи в Мелбърн, а „сините" с общо 11 победи.

Къде и кога: стадион „Етихад“ на 26 април от 09:30 пряко в ефира на Евроспорт 2.

Харесай страницата ми във Facebook: ТУК


Следвай ме в Twitter: ТУК

Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email: