02 май 2014

"Врани" срещу "демони"

Мачът ще бъде възможност за Аделаида кроус да вземе четвърта поредна победа в Лигата и да влезе в топ 8 за първи път от началото на сезона. Това изглежда изпълнимо срещу лесно-победимите в АФЛ този сезон - Мелбърн. "Демоните" са в страхотна криза и изход не се вижда. "Дийс" се намира на 17-а позиция в шампионата и има само една победа през сезона.
Мелбърн не трябва да се връща твърде назад във времето за последната си победа срещу Аделаида с 96 точки през 2011-а. Бившият футболист на "враните" Бърни Винс се завръща за първи път в Аделаида, за да играе срещу "враните". Имайки предвид спорната му раздяла с клуба, той ще е готов за изкупление.
Въпреки подобрението в защита /само 81 точки средно на мач/ Мелбърн страда в нападение, където постига едва 54 точки на мач, което е недостатъчно за израстване в класирането. Още един проблем за Мелбърн е малкото маркове в 50 метровата зона, те са последни в този елемент на играта, докато съперника им тази седмица е осми.
Двубоят е 33-и в историята на сблъсъка - до този момент Аделаида има 21 победи, а Мелбърн е с единадесет. Най-голямата победа на "враните" дойде през 2008-а на Футбол Парк с цели 76 точки, а отмъщението дойде след три години в споменатия мач от 2011-а година.
Къде и кога: стадион "Аделаида Овал" от 09:30 на 03 май пряко по Евроспорт 2

Харесай страницата ми във Facebook: ТУК


Следвай ме в Twitter: ТУК

Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email: