31 март 2015

119 сезон на АФЛ в ефира на Евроспорт 2

AFL отново стартира в ефира на Евроспорт 2
119-ият сезон в Австралийската футболна лига (АФЛ) този път стартира през април месец, тъй като повечето от стадионите бяха използвани като част от програмата на световното първенство по крикет. Шампионите от Хоуторн откриват защитата на титлата си срещу един от топ претендентите Джийлонг нa 6 април. А преди това още на 2 април Карлтън и Ричмънд ще имат думата за първото начално потупване на сезона.

Редовният сезон отново ще се проведе по изпитаната схема с 23 кръга, в които завършилите в първата осмица на миналия шампионат се срещат по два пъти, което подсигурява по-добър шанс на тимовете в дъното на подреждането. Финалите отново ще се проведат през септември, но Големият финал ще се изиграе на 3 октомври, а не в последната събота на септември, както повелява традицията.
"Ястребите" от Хоуторн отново влизат в сезона с етикети на топ фаворит, но към първото място ще погледнат още Сидни, Порт Аделаида, Фриментъл и Джийлонг. Голд Коуст вече натрупа стаж в Лигата и най-вероятно заедно с тима на Грейтърн Уестърн Сидни ще има много по-решаваща роля за развитието на сезона. Ръководството на "хоукс" бе наясно с проблемите в защита и си осигури Джеймс Фроули от Мелбърн. Ник Малчески напусна Сидни и ще предприеме ново предизикателство в отбора на Гари Аблет - Голд Коуст. Джеймс Гуилт напусна Сейнт Килда в посока Есендън, докато Северен Мелбърн бе най-активен сред звездните трансфери с привличането на Шон Хигинс (Уестърн) и Джаръд Уейт (Карлтън). Сейнт Килда използва своя първи избор в националния драфт за вундеркинда Пади Маккъртън, а в отбора дойде и 203-сантиметровият бивш баскетболист Джеймс Холмс, който може да се превърне в първия американец в Лигата.
Евроспорт 2 ще излъчва поне един мач седмично от сезона, както и обзорно предаване на кръга всеки вторник след полунощ. Първият двубой в програмата е на 4 април Уестърн булдогс срещу Голд Коуст в 12:00 от стадион "Етихад".

Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email:


Харесай страницата ми във Facebook: ТУК
Следвай ме в Twitter: ТУК

3 comments:

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Unknown каза...

James Holmes дори вкара гола в мача от предсезонната купа NAB Chalange срещу Есендън! :)

Unknown каза...

...и лека корекцийка - първият мач е Булдогс срещу Уест Коуст ;)