17 април 2015

Завръщането на Светкавицата

Юсейн Болт се завръща
Юсейн Болт ще участва на второто издание на световното първенство за щафетни бягание в Насау (Бахамите). Ямаецът още един път потвърждава предварителния план да бъде много по-активен през този сезон, в който най-голямата му цел е световното първенство в Пекин.

Болт участва едва на три състезания през 2014-а и отсъствието му се почувства. Истината е, че леката атлетика винаги е имала и има своите посланици и големи герои, но когато най-бързият мъж на планетата бяга само три пъти за цялата календарна година огромна част от блясъка на Царицата търпи слънчево затъмнение. Но тази година има светлина в тунела.

Ямаецът и неговият треньор Глен Милс настъпиха газта още през март, когато Болт завъртя 400 м в Кингстън за 46.37, както в най-добрите сезони на спринтьора (б.а. почти винаги Юсейн стартира с поне едно бягане на 400 м).

„Той е в много по-добро състояние от последния път, в който го видяхте“ – каза тогава Милс. И това звучи като заплаха към основните конкуренти на Болт за предстоящия шампионат на планетата.

33-годишният Джъстин Гатлин е един от тях. Американецът доминира Диамантената лига миналата година, а най-добрите му резултатите впечатлиха дори самия Болт – 9.77 (100 м) и 19.68 (200 м).

Следващото състезание, на което можем да видим Болт, е съвсем скоро в Рио на 19-и април. 
Тогава ямаецът ще посети столицата на Олимпийските игри през 2016-а, където ще се опита да пренапише историята на Царицата, печелейки титлите на 100 м и 200 м за трети пореден път.

„Искам да бягам наистина много бързо тази година. Доволен съм от състоянието си към момента и гледам напред към следващото бягане в Рио“


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email:


Харесай страницата ми във Facebook: ТУК
Следвай ме в Twitter: ТУК