22 май 2015

Слънчево затъмнение

Голд Коуст срещу Колингууд в ефира на Евроспорт 2


Голд коуст сътвори най-голямата си победа в своята кратка история в Лигата в същия мач миналата година. "Сънс" ще се нуждае от подобен героизъм, за да победи намиращия се в прекрасна форма Колингууд. 

Победата изглежда не постижима на този етап. Именно този двубой миналата година е носител на срива в системата на „слънцата“. Тогава Гари Аблет –младши  се контузи в рамото. Маестрото все още не може да се възстанови, а според  Родни Ийд той никога няма да бъде същия футболист.

Контузията на Аблет не е единствена, а самочувствието в тима е ниско, заради продължаващата серия от загуби. Миналата седмица те се върнаха от Пърт след поражание от Уест коуст ийгълс.  Колингууд стартира обещаващо през първите седмици на шампионата, но трябва да се върне към победите след шокиращото поражение от Ричмънд миналата неделя. Ако желанието им да играят финал е сериозно, то ги задължава да спечелят предстоящия двубой.

Голд спечели двубоя срещу „магпайс“ през 2014-а само с пет точки, но доминира притежанието на топката с 378 срещу 332. Харли Бенел се отличи с 31, а Дейвид Суолоу , Дани Стенли и Джаръд Харброу добавиха 26. Отборът им ще се нуждае поне от същите цифри, за да разчита на победа срещу тежък съперник.

Двата отбора играят впечатляващо в ключовите борби през сезона. Колингууд е първи в това отношение с  148, 7 средно двубой, а сънс“ – втори с 144, 7. Очаква се брутална битка за всяка топка, което може да доведе до много „накъсан“ мач. Голямата разлика може да дойде във въздушните сблъсъци, където разликата е огрома в полза на „свравките“, а техният главен предводител във въздуха е Травис Клоукс с 19 марка средно на мач.
Едно от големите затруднения на „сънс“ през сезона е играта пред собствената им публика. Те загубиха два от общо три двубоя, докато „ууд“ има шест победи от осем мача в Голд Коуст. Има и добра новина за феновете на Коуст – отборът е първи в статистиката за „изчиствания“ с 44,4 на мач, а „магпайс“ едва на 11-о с 38, 1.
Къде и кога: стадион „Метрикън“ на 23 май от 09:30 пряко по Евроспорт 2.


Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email:



Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК