18 май 2015

"Олигофрените" отвръщат на удара

Младият Домусчиев,
Позиция на УС на Българската асоциация на спортните журналисти
Българската асоциация на спортните журналисти обявява, че ще води открита война срещу агресията и унижаването на колеги, изпълняващи служебните си задължения. Война с всички „оръжия” на свободното слово и активна гражданска позиция от страна на спортните журналисти.
БАСЖ осъжда крайно възмутителното поведение на собственика на „Лудогорец” Кирил Домусчиев към репортера от bTV Димитър Тасев. Личната обида към него и генерална обида за гилдията на спортните журналисти не могат да останат без последствия.
Призоваваме колегите към трайно критично отношение, силни коментари и изразяване на категорична нетърпимост към погазените ни права и чест. Призоваваме отношението към всеки, дръзнал да уронва престижа на професията ни, да бъде безкомпромисно спрямо разбиранията на отделните журналисти, но и гарантираме, че ще се стремим към общи действия на гилдията като такава, без да нарушаваме интересите на нашата аудитория.
Призоваваме за борба срещу всеки опит за незачитане на гилдията, работата на журналистите и правото им на свободно изразяване на позиция.
Позицията на УС на Българската асоциация на спортните журналисти ще бъде връчена и лично на Кирил Домусчиев! Това ще се случи на неформална среща между Българската асоциация на спортните журналисти и собственика на „Лудогорец” в пресклуб „България” на Националния стадион „Васил Левски” утре, 19 май, от 9,30 часа. На нея ще бъдат отправени лично всички критики от гилдията на спортните журналисти към Кирил Домусчиев. Сред задължителните искания ще бъде публично извинение към Димитър Тасев и спортните журналисти.

Харесва ти статията? Абонирай се за блога ми с email:



Харесай страницата ми във Facebook: ТУК

Следвай ме в Twitter: ТУК