29 февруари 2016

Кой към какво се е запътил в Серия А?



Италианският футбол е моя дългогодишна страст, ето защо реших да пиша за футбол, макар  и рядко да коментирам този велик спорт. Стартът е за опашкарите, защото: 


Борба за оцеляване

Обзорът ще започне отзад-напред, защото там картината лека-полека започва да се изяснява. Положението на Верона продължава все повече да се влошава след като вчера те загубиха гостуването си на стадион "Фриули" от Удинезе с 0:2. Така със спечелените едва 18 т. от 27 мача, отборът на Верона заема последното 20-то място. Шансовете им за оцеляване с всеки изминал мач все повече клонят към нулата. Притеснителен факт е, че отборът има едва две победи от началото на шампионата. Пред тях съответно на 19-о и 18-о място са новаците Карпи и Фрозиноне. Липсата на опит се усеща в представянето и на двата отбора. Карпи направи 1:1 с Аталанта в този кръг, а Фрозиноне загуби като гост от Сампдори с 0:2. Други потенциални изпадащи са отборите на Дженоа, Сампдория и Палермо. Дженоа загуби като гост на Киево с 0:1, но освен ако отборът не влезе в много тежка серия трудно ще изпадне. Сампдория взе ценна домакинска победа с 2:0 както споменахме по-горе срещу пряк конкурент, а Палермо взе ценна домакинска точка срещу деветия в класирането отбор на Болоня.

Битка за нищо

Да, очите не ви лъжат! Тук говорим за отбори, които реално се намират под и над средата в класирането и не се борят за нищо. Това е така, защото те не са толкова слаби, че да изпаднат, но не са толкова силни и за да се класират за европейските клубни турнири. Аталанта, Торино, Емполи, Киево, Болоня, Лацио и Сасуоло - отбори, от които може да очаквате абсолютно всичко. Това е онзи тип противник, на който не искаш да гостуваш. Силни домакини, които могат по всяко време да объркат сметките на отборите в челото. Основните проблеми на по-горе изброените отбори идват от това, че често изпадат в ситуации, когато губят няколко поредни мача, а после обратното. По този начин се спасяват от изпадане, но не успяват да достигнат до нещо повече. Рядко се случва отбор като Лацио да попада в тази графа, но спадовете при тях този сезон са доста сериозни.

Ако желате да заложите за това кой ще спечели Калчото, ние ще ви предложим най-доброто място. Това е Sportingbet! Мястото, където може да откриете най-добрите съвети и коефициенти за залози. Това е най-добрият букмейкър, който може да използвате. На посечения линк ще откриете подробна информация  
Представители в Европа

Основната битка за петото място най-вероятно ще е между Милан и Интернационале, освен ако Фиорентина не продължи с колебливите си представяния на момент. Тази вечер миланският тим загуби с 0:2 от шампионата Ювентус и вече започва да се отдалечава от 3-тото място даващо право на участие в квалификационната фаза на Шампионска лига. Не трябва да забравяме и фактора Копа Италия, защото Милан едва ли ще има проблеми с преодоляването на Алесандрия. Другият отбор от Милано едва ли има някакъв шанс да грабне квота чрез купата след като бе разгромен с 0:3 в Торино отново от Юве. Има и такъв вариант, в който Алесандрия стига до финал и се класира за Лига Европа след като Юве спечели и двата трофея. Другите два отбора, които най-вероятно ще се преборят за европейските клубни турнири са отбори на Фиорентина и Рома. Римляните записаха 6-та поредна победа след като в събота вечер спечелиха с 3:1 като гост на Емполи. Рома водени от новия си стар треньор Лучано Спалети и новия си голмайстор в лицето на Стефан Ел Шарауи показват пробуждане след като бяха изпаднали в лоша серия. Вълците бяха сред отборите считани за фаворити преди началото на шампионата, но се видя, че и тази година не са готови за нещо по-сериозно. Фиорентина от друга страна започна много силно първенството, но след това започна да редува силни и слаби мачове, като вторите надделяваха. Отборът воден от треньора Пауло Соуса има тежката задача да спре един от фаворитите за титла Наполи. В миналия кръг Фиорентина грабна ценна победа като гост с 3:2 над Аталанта и показа за пореден път своите мераци за третото място и шансът да се доберат отново до турнира Шампионска лига.

Кой ще грабне титлата?

Върви ли Юве към 5-та поредна титла? Гарантирано това се опитат всички, особено след като неделя вечер зебрите грабнаха нова ценна победа с 2:0 срещу Интернационале. Отборът воден от специалиста Масимо Алегри стартира много слабо шампионата след като още в първия си мач записа загуба с 0:1 като домакин срещу Удинезе. След това последваха загуба от Рома с 1:2, равенства с Киево у дома 1:1, равен с Фрозиноне у дома 1:1, загуба от Наполи с 1:2 и други подобни грешки, които бяха отдалечили Ювентус сериозно от водачите. Реално се очакваше подобен спад след като през лятото Ювентус се раздели с част от своите най-големи звезди Андреа Пирло, Карлос Тевез и Артуро Видал. Отборът все пак беше подсилен с играчи като Пауло Дибала, Марио Манджукич, Алекс Сандро, Сами Кедира, Симоне Заза, Ернанеш, Куадрадо и др. Нужно бе време Алегри да напасне парчетата към цялостния пъзел. Първоначално специалистът от Ливорно опита да играе по-агресивно с 3-ма в атака, но след неуспешните опити премина отново към 3-5-2. Ценната победа срещу градския съперник Торино дошла в продължението с гол на Куадрадо, бе повратната точка в сезона на Юве и отборът направи серия от 15 поредни победи, които го изстреляха отново на върха. Миналата седмица, обаче отборът на Болоня спря тази серия след като записа 0:0 с Юве. Бианконерите бяха изцяло фокусирани върху предстоящата среща с баварците за Шампионска лига. През това време отборът на Наполи, който е воден от Маурицио Сари направи нова грешна стъпка след като направи 1:1 на "Сан Паоло" с Милан. В понеделник Наполи има тежката задача да гостува във Флоренция на местния Фиорентина. Сари определено трябва да подготви своя отбор, защото флорентинци са един от най-опасните домакини в шампионата. Водени от голмайстора на Серия А - Гонзоал Игуаин, Наполи ще опита да скъси отново дистанцията до Юве на 1 точка.'


Междувременно ако искате да прочетете професионално ревю за sportingbet , може да го направите на посочената връзка.